HISTÒRIA DELS PORTADORS DEL SANT CRIST DE LA PARRÒQUIA DE SANT PERE DE *RUBI

El relat ho explica, l’actual President dels Portadors del Sant Crist, Sr. Pedro Sola Roses, que va començar la seva *singladura, l’any 1953, i ara compleix 60 anys de portador del Sant Crist, tota una extensa història plena d’amor, voluntat, abnegació i superació, i no eximeix d’anècdotes.

En aquells anys els portadors, eren en nombre de 20 a 22 persones, la Creu es portava tot l’any cada últim diumenge de mes, i per a Quaresma, era el dimecres de cendra, els divendres i els diumenges, en el període que durava la Quaresma. La processó es realitzava pels carrers del poble de Rubí, i arribant a la Pl. Catalunya es cantaven les 7 paraules i com a anècdota en el local del casino, els cartells de les pel·lícules que es projectaven eren considerades no aptes, i s’apartaven els esmentats cartells.
Així mateix per al mes de Maig de cada any en el Romiatge de Montserrat, es portava el Sant Crist per ferrocarril de Rubí a Terrassa i de Terrassa a *Monistrol per la Renfe i de *Monistrol a Montserrat amb el cremallera. El Romiatge era de dissabte a dilluns, el primer diumenge de mes de maig, i el diumenge s’assajava el Viacrucis pel bosc on actualment es troben les escultures que indiquen les estacions, i per acabar-ho en la capella del camí que va a San Miguel. La volta a Rubí es cap a per el mateix camí a l’inrevés. Pel *Aplec de Tardor a *Sant *Mus es portava el Sant Crist en processó, des de la Parròquia de Sant Pere fins a *Sant *Mus.

Per diverses circumstàncies, es deixo de fer les processons de Setmana Santa, i no va ser fins a l’any 2007, que es va reprendre de la mà del Rector Manuel *Homar, aleshores responsable de l’Església de Sant Pere.

Un grup d’homes, es van prestar voluntàriament a realitzar la processó de Setmana Santa , i com el grup va ser creixent, el rector Manuel *Homar, amb l’ajuda d’un dels portadors, i que actualment és el Secretari, es van comprometre a legalitzar canònicament i civilment la Germanor, posteriorment i a petició de l’actual rector Jesús Canyes, s’ampli la germanor, creant les *costaleras de La nostra Sra. De la Pietat i que actualment degudament constituïdes ambdues, participem en les misses, ajuda als necessitats i altres activitats entenent-se sempre des d’un vessant religiós.
Els reptes marcats per la Germanor, és ampliar la quantitat de portadors i integrar joventut que aquest interessada i participin dels nostres esdeveniments.

One Response to “Qui Som?”

  • Anibal Raul Sanchez Diaz:

    Se felicita al creador de esta pag. el trabajo que viene realizando, se esta armando poco apoco, pero las fotos y el video no se pueden ver tal vez por estar confeccionandola. Dios vendiga a todos y podamos salir el viernes 290313 a la procesion que se realizara ese dia. El que vea esta pag. y quiera ser integrante de nuestra Hermandad, las puertas estan abiertas.

Leave a Reply